Кипър е извървял дълъг път в борбата с корупцията и прането

...
Кипър е извървял дълъг път в борбата с корупцията и прането
Коментари Харесай

САЩ поздрави Кипър за борбата с корупцията

Кипър е извървял дълъг път в борбата с корупцията и прането на пари, като е постигнал основни триумфи във възобновяване на репутацията на страната, съобщи на капиталов конгрес посланикът на Съединени американски щати на Острова на Афродита Джудит Гарбър.

Тя обаче добави, че " подозренията остават на доста места ", и сподели, че " като предприемачи разбирате, че един път разрушено, доверието мъчно се възвръща ", прецизира " Та Неа ".

Джудит Гарбър, която имаше поради капацитета за привличане на спомагателни американски вложения в Кипър, съобщи, че вложителите от Съединените щати, както и на всички места другаде, търсят предвидима, постоянна среда, с гаранции, че споразуменията и договорите ще бъдат спазени, и с ефикасни системи за разрешаване на разногласия - посредством съдилища, медиация или арбитраж - при пораждане на от време на време неизбежни различия.

" Отдавна е принцип на американската икономическа дипломация, че нашите компании могат да се конкурират с най-хубавите на всеки пазар, ако има почтена конкуренция. А най-коварният фактор, който подкопава честната конкуренция, е корупцията ", означи тя. Тя добави, че е значимо Кипър да предприеме ограничения за справяне с рисковете от корупция и че тези стъпки ще укрепят доверието на задграничните вложители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР